Guide: Sådan vælger du det rigtige vinskab

Vi forstår, at det kan være svært at vide, hvilken vinskab man skal vælge, når der er så mange.
Men vi er her for at hjælpe dig.

Her har vi lavet en guide, så du kan træffe den rigtige beslutning om, hvilken vinskab der er det rigtige for dig og dine behov.

Købe af vinskab – fire spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du køber

At vinkøleren skal se godt ud og passe ind i dit hjem, er indlysende. Men derudover at være en god indretnings detalje, skal den også opfylde sin funktion. Her er fire vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du foretager dit køb.

1. Hvor mange flasker vin skal du afkøle eller opbevare?

Først og fremmest skal du vide, hvor mange vinflasker du mener, du skal afkøle eller opbevare. Det kan selvfølgelig være svært at vide på forhånd, men et tip at vælge et vinskab, der rummer flere flasker, end du egentlig synes, du har brug for plads til, her og nu.

Det er bedre at have et vinskab, der ikke er helt fyldt, end at stå der en dag efter at have besøgt en vingård og indse, at der ikke er plads til alle de nyindkøbte vinflasker. Dette gælder især, hvis du opbevarer vin, som du vil gemme i flere år, før du drikker vinen. Så du sikrer dig, at der er plads til indkøb af nye flasker.

2. Hvor meget plads har du til vinskabet?

Hvor meget plads du har er også afgørende. Vores absolut største vinopbevaringsskab er næsten to meter højt og over 1 meter bredt og kan opbevare hele 474 flasker. Så det fylder noget i hjemmet.

Vores mindste vinkøler har plads til 6 flasker og kan presses ind næsten overalt i køkkenet. Og så er der alle modellerne indimellem at vælge imellem. Her finder du vores store vinskabe, eller måske har du brug for et vinskab, der er bygget under køkkenbordet?

Hvis du vil have friheden til at placere dit vinskab hvor som helst, er der også fritstående vinskabe. Det er vigtigt at huske på, at en fritstående vinkøler har brug for ekstra ti centimeter fri luft omkring sig, for at fungere korrekt og forhindre overophedning.

Længere nede i guiden kan du læse mere om forskellige typer vinskabe

3. Skal du gemme vin i flere år, eller skal vinen nydes inden for et år?

Dette er et vigtigt spørgsmål, fordi vinskabene varierer afhængigt af formålet med dine vine.

Nogle ønsker at gemme deres vin i en længere periode for fuldt ud at udvikle vinens aroma. Hvis dette er din plan, skal du investere i et vinopbevaringsskab.

Hvis du derimod planlægger at drikke dine vine inden for et år, så vil du have et vinskab til serveringstemperatur, der altid holder dine vine på den optimale temperatur klar til servering.

Det er værd at nævne, at vi hos Temptech har udviklet et patenteret gummi til vores vinkøleskabe. Gummiet fjerner en meget stor del af de vibrationer, der normalt er i vinskabe. Dette giver dig mulighed for at opbevare dine flasker, meget længe i vores vinskabe. Noget de fleste andre producenter ikke kan tilbyde.

4. Vil du afkøle både hvide og røde vine?

Mange mennesker mener, at kun hvidvine bør serveres kølet. Men de fleste røde vine bliver bedre af at blive serveret ved en lavere temperatur end normal stuetemperatur. Hvis du vil afkøle både hvid- og rødvine, kan det derfor være godt at købe et vinskab med to temperaturzoner. På denne måde kan du servere både hvidt og rødt med den rette temperatur. Les mer om servering av vin her!

Her finder du vinkølere med to zoner i vores sortiment.

Hvad er forskellen mellem forskellige vinkølere og vinopbevaringsskabe?

Når du har besvaret ovenstående spørgsmål, er du klar til at se på de forskellige typer der er at vælge imellem. Der er faktisk det perfekte vinskab til ethvert hjem, og her vil vi hjælpe dig med at finde dit. Typerne er opdelt i fritstående, indbyggede, integrerbare og vinopbevaringsskabe.

Her fortæller vi mere om de forskellige muligheder.

Fritstående vinkøler

En fritstående vinkøler kan, som navnet antyder, placeres hvor som helst i hjemmet. Dette gør det meget fleksibel og kan let flyttes, når du har spontane ”flytte om” dage.

Det er vigtigt at huske på, at en fritstående vinkøler har brug for ti centimeter luft omkring sig for at fungere korrekt og forhindre overophedning.

Vores sortiment omfatter mange forskellige fritstående vinkøleskabe og vinopbevaringsskabe til forskellige smag og behov.

Integrerbare vinskabe

En integreret vinkøler kan installeres enten under et køkken/bryggersbord eller i et højt skab. Mange mennesker, der køber en vinkøler i forbindelse med renovering, vælger denne type og benytter lejligheden til at installere det på samme tid.

Det kræver lidt mere installation, og når det er på plads, sidder det, hvor det sidder. Men det er virkelig det værd, hvis du vil have et vinskab, der passer smukt ind og bliver en del af dit nyrenoverede køkken.

Her finder du integrerede vinkøler, der installeres under et køkkenbord. Og her er dem til dig, der ønsker at integrere dit vinskab i et højt skab.

Indbygget vinskab

Et indbygget vinskab er lidt lettere at installere end en integreret vinkøler. Det behøver heller ikke det samme ”luft” omkring sig, som et fritstående vinskab, fordi ventilationen sidder foran. Du kan let bygge et indbygget vinskab ind, hvor der er plads, for eksempel hvor der tidligere har været et skab.

Husk, at der skal være en stikkontakt og plads til, at døren kan åbnes helt. Her finder du indbyggede vinskabe i vores sortiment.

Vin opbevaringsskab

Hvis du er en vinentusiast, der gerne vil opbevare vin i flere år, bør du helt sikkert vælge et vinopbevaringsskab. Et sådant kabinet efterligner forholdene i en vinkælder og vil under lagringsprocessen udvikle vinens fulde smagsregister.

Når det kommer til vinopbevaring, er der nogle andre ting, du skal vide om, for at vinen kan opbevares på den allerbedste måde. Her kan du læse mere om korrekt opbevaring og opbevaring af vin.

Se vores vinopbevaringsskabe her.

Brug for hjælp til at finde det rigtige vinskab?

Vi har stor erfaring med vinskabe og svarer gerne på dine spørgsmål. Her finder du kontaktoplysninger til vores kundeservice.