Sådan vælger du det rigtige vinkøleskab

Hvis du skal købe et vinkøleskab for første gang eller har besluttet dig for, at du har brug for flere skabe til brug derhjemme eller måske i sommerhuset, er spørgsmålet ofte; hvilken type vinkøleskab skal du vælge? 

Vi har sammensat denne oversigt for at gøre det lettere for dig at finde et vinkøleskab, der passer til dig og dine behov. 

Først kan det være en god idé at stille sig selv disse spørgsmål: 

Hvor mange flasker vil du have plads til i vinkøleskabet? 

Det er ikke altid lige let at vide på forhånd, men et godt tip er at vælge et vinkøleskab med kapacitet til flere flasker end hvad du oprindeligt havde tænkt. Med et vinkøleskab derhjemme vokser interessen for vin ofte, og du vil hurtigt mærke fordelene ved et vinkøleskab. 

Hvor meget plads har du til vinkøleskabet derhjemme? 

Hvor meget plads du har til vinkøleskabet, kan være afgørende for valget af vinkøleskab. Vi har vinkøleskabe i størrelser helt ned til 15 cm bredde til dig med mindre plads, og som de fleste nemt vil kunne finde plads til. Temptech har også et stort udvalg af store vinkøleskabe til dig med god plads derhjemme og større vinsamlinger. 

Vi kan anbefale fritstående vinkøleskabe, hvis du ønsker muligheden for at ændre placering senere. De fleste af vores vinkøleskabe til indbygning og integrering kan også placeres fritstående. Her er det vigtigt at tænke på, at fritstående vinkøleskabe bør have luft på 10 cm rundt om skabet, for at forhindre overophedning. 

Skal du placere vinkøleskabet i køkkenet eller skal det stå frit? 

Vores vinkøleskabe til placering under bordpladen installeres meget ofte i køkkenet. Vinkøleskabe til integrering bag køkkensokkel giver, et flot udseende/design. Dette opnås ved, at modellerne har en aftagelig sokkel, og at ventilationen sikres med en ventilationsrist i køkkenets sokkel. Disse modeller kan også bruges til fritstående placering. 

Vores vinkøleskabe til indbygning har derimod en fast sokkel og bygges ind ved, at skabet skubbes ind mellem to køkkenafsnit. Det betyder, at sokkellisten i køkkenet afsluttes på hver side af skabet. Indbygningsmodellerne kan også bruges til fritstående placering. 

Hos os finder du også vinkøleskabe til smuk integration i højskabe, som modsat vores andre vinkøleskabe ikke kan placeres fritstående. Vi minder om at vinkøleskabe, der skal integreres i højskabe, skal have ventilation i køkkensokkel, udover ventilation bag skabet, opad mod loftet. 

Der findes også mange gode eksempler på kunder, der indbygger store fritstående vinkøleskabe på en fin måde. 

Ønsker du én eller to temperaturzoner? 

Mange tror, at det kun er hvidvin, der skal serveres afkølet, men rødvin anbefales også at være afkølet ved servering. Rødvin er faktisk bedre, hvis den serveres ved lavere temperaturer end stuetemperatur. Hvidvin er ofte bedst ved 8-10 grader, og rødvin fra 14-18, alt efter stil og type. 

Ønsker du korrekt opbevaring af både hvidvin og rødvin, anbefaler vi derfor vores vinkøleskabe med to forskellige temperaturzoner. Så kan du servere både hvidvin og rødvin ved deres rette temperatur fra det samme vinkøleskab. Skal du bruge skabet til lagring af vin over længere tid, anbefaler vi at indstille temperaturen til 12 grader. 

NB! Hvis vinkøleskabet skal stå i omgivelser med lavere rumtemperatur end 18 grader, kan det være en god idé at vælge et to-zoners skab. Det har funktionalitet til at varme op, mens et en-zoners skab kun kan køle. 

Du kan læse mere om servering af vin her! 

 

Fritstående vinkøleskab

Fritstående vinkøleskab kan som navnet antyder stå frit. Det betyder, at du kan placere det præcis, hvor du ønsker det. Fritstående modeller giver mange muligheder og kan nemt flyttes, hvis det ønskes.

Fritstående vinkøleskabe bør have lidt afstand til væggen bagved og til møbler, vi anbefaler ca. 10 cm. Det kan være en god idé at huske på, når du skal finde ud af, hvor vinkøleskabet skal stå.

Integrerbare vinkøleskabe

Et integreret vinkøleskab kan installeres under køkkenbordpladen. Man integrerer det flot i køkkenet ved at trække køkkenets sokkel foran med en integreret ventilationsrist. Så vil vinkøleskabet indgå som en naturlig del af helheden i køkkenet.

Indbyggede vinkøleskabe er lidt nemmere at installere end et integreret vinkøleskab, og de kræver ikke den samme plads omkring sig som et fritstående vinskab. Det skyldes, at ventilationen er foran på skabet. Du kan nemt bygge denne type vinkøleskab ind, hvor der er plads, for eksempel hvor der tidligere har været et skab.

Husk, at skabet kræver en stikkontakt, og at du skal placere det, så døren(e) kan åbnes helt op.

Vi har forskellige størrelser vinkøleskabe til installation i køkkenets højskabe. Vinkøleskabet integreres smukt i køkkenet på samme måde som en integreret ovn eller kaffemaskine. 

Vi minder om at vinkøleskabe, der skal integreres i højskabe, skal have ventilationsrist i sokkel, udover ventilation bag skabet opad mod loftet.

Vinlagringsskab

Er du en vinentusiast, der ønsker at lagre vin over flere år, bør du bestemt vælge et vinlagringsskab. Disse vinkøleskabe efterligner forholdene i en vinkælder og vil under lagringsprocessen fremhæve hele vinens smagsregister. 

Når det kommer til vinopbevaring, er der nogle andre ting, du skal vide om, for at vinen kan opbevares på den allerbedste måde. Her kan du læse mere om korrekt opbevaring og opbevaring af vin.

Har du spørgsmål?

Temptech har mere end 100 forskellige vinkøleskabsmodeller, og vi hjælper dig gerne, hvis du har spørgsmål, når du skal finde det vinkøleskab, der passer perfekt til dig og dine behov.

Kontakt os her!