Sommelier

5 gyldne regler – Sådan opbevares vin korrekt

Korrekt tempereret og opbevaret vin giver bedre smag og en endnu bedre vinoplevelse. Samtidig vil korrekt opbevaring af vinen give den bedre holdbarhed.

Vin er et levende produkt, der udvikler sig over tid. Optimal og nøjagtig opbevaring kræver, at fem gyldne regler følges. Hvis du vælger et vinkøleskab fra Temptech, kan du vide dig sikker på, at du opbevarer din vin på den bedst mulige måde.

1. Rigtig og konstant temperatur

Det er vigtigt ikke at opbevare vinen for varmt eller for koldt. Generelt kan man sige, at al vin kan opbevares ved 10-12 °C. Hvis man skal skelne mellem hvidvin og rødvin, bør hvidvin opbevares ved 7-10 °C, mens rødvin opbevares ved 14-18 °C.

2. Luftfugtighed

Det er vigtigt at have tilstrækkeligt høj luftfugtighed, så vinkorken ikke tørrer ind og begynder at suge luft ind. Den rette luftfugtighed bør ligge på 50-70 %, hvilket alle vores vinkøleskabe kan tilbyde.

3. Beskyttelse mod lys

Vin tåler ikke lys ret godt, da det kan bidrage til at fremskynde vinens modningsproces. Sollys indeholder også UV-stråler, som kan være skadelige for vinen. De fleste Temptech-vinkøleskabe har beskyttende UV-filter på glaslågerne. LED-belysningen indvendigt i skabene afgiver heller ingen varme.

4. Beskyttelse mod lugt

Lugt kan trænge ind via korken og forringe vinens kvalitet. Lugt kan blandt andet komme fra træhylder i vinkøleskabene. Vi bruger kun ulakerede træhylder i vores vinkøleskabe, som ikke afgiver lugt. Desuden er vores vinkøleskabe udstyret med aktivt kulfilter, som renser lugten i vinkøleskabet.

5. Lav vibration

Vibrationer vil med tiden være skadelige for vinen. Vibrationer kan komme fra kompressoren og sprede sig ud i skabet via hyldesystemet og påvirke vinens udvikling. Vores specialudviklede vibrationsdæmpere reducerer vibrationerne i vinkøleskabet betydeligt.