Om køleteknologi, temperaturzoner og indstillinger

Er du hverken ekspert i køling, køleteknologi eller temperaturzoner? Læs dette, og så bliver du det straks.

Køleteknologi

Alle vores vinkøleskabe bruger enten termoelektrisk køleteknologi eller kompressor. Det betyder, at du ikke behøver bekymre dig om, om vinen har den rette temperatur, og du slipper for at bekymre dig om, hvorvidt vinen er klar til servering eller ej.

Vinskab med kompressor og vibrationsbeskyttelse

Med en kompressor afkøles vinkøleskabet på samme måde som et køleskab. En kompressor kan medføre en vis støj og vibrationer, så derfor er det godt at vide, at alle vores vinskabe har deres egne dæmpere, som beskytter vinen mod vibrationer.

Termoelektrisk køling med elektronisk justering af temperaturen

Vores mindre fritstående vinkøleskabe bruger termoelektrisk køling. Det betyder, at temperaturen i vinskabet justeres elektronisk. Vinkøleskabe med termoelektrisk køling afgiver mindre støj og ingen vibrationer. Bemærk, at hvis du overvejer at købe et mindre fritstående vinkøleskab, skal det stå frit med god ventilation hele vejen rundt og i et rum med en temperatur på 20-25°C.

Temperaturzoner og indstilling

Med vores vinkøleskabe behøver du ikke at bekymre dig om, hvor du skal opbevare vinen. Eller ting som lys og temperaturforhold. Vores vinkøleskabe har en, to eller tre temperaturzoner, og hver zone kan justeres individuelt. Som du kan se, kommer du hurtigt i den rette zone, uanset om du er en dreven kender eller først lige er begyndt at interessere dig for vin.

Vinskab med én temperaturzone

Vinskabene med én temperaturzone kan indstilles til 5-20°C i hele vinskabet. Hvis du opbevarer både hvidvin og rødvin i vinskabet, anbefaler vi, at du indstiller temperaturen til 12°C, så du får en ensartet temperatur, der passer godt til begge vintyper.

Vinskab med to temperaturzoner

Vores vinskab med to temperaturzoner har et temperaturområde på mellem 5 og 20°C. Den køligste zone, som er øverst, kan indstilles til 5-12°C og den nederste zone til 12-20°C. Bemærk, at du ikke kan indstille begge zoner til 12°C samtidig, fordi der skal være en forskel på mindst 1°C mellem de to zoner.

Vinskab med tre temperaturzoner

Med et vinskab med hele tre separate temperaturzoner kan du have både serveringsklar hvidvin og rødvin samt mousserende vin! De tre zoner kan indstilles til 5-20°C, 5-12°C og 12-20°C.

3 tips til køling og opbevaring i vinskabe

  1. Ønsker du at opbevare serveringsklar hvidvin? Indstil temperaturzonen til 6°C
  2. Ønsker du at opbevare serveringsklar rødvin? Indstil til 14°C
  3. Vil du bruge vinskabet til langtidsopbevaring? For alle typer vin anbefaler vi at indstille temperaturen til 12°C