Hvor mange flasker er det plads til i vinskabet?

Unikke flaskeformer og -typer kan påvirke den totale flaskekapacitet i et vinskab. Her kan du læse mere om de forskellige flasketyper og tips til bedre udnyttelse af dit vinskab.

Alle vore vinskabe har en angivet flaskekapacitet, som giver en indikation på hvor mange flasker det er plads til. Den angivne flaskekapacitet er ved maksimal udnyttelse af hylderne og målt med en standard 75 cl. Bordeaux-flasker, hvor flaskerne ligger flaskebund mod hals på hylderne. Denne beregningsmetode er standart hos de fleste vinskabsproducenter.

Standard 75 cl. Bordeaux-flaske

De fleste køber vin fra specifikke vinområder, som også har sine egne flasketyper, som for eksempel Bourgogne, Barolo, Champagne og Riesling. Disse flasketyper er større eller har en anden facon, end Bordeaux-flaskerne og kan dermed tage mere plads på hylderne, noget som vil påvirke den totale flaskekapacitet i vinskabet.

Forkellige flasketyper.

I nogle vinskabe kan det også være minimalt med plads mellem hylderne, i forhold til de forskellige flasketyper, vores anbefaling er at tage en hylde ud og stable flaskerne oven på hinanden således at man udnytter pladsen bedst muligt.

Vælger du et af vores COPENHAGEN vinskabe, har man derimod god plads mellem hylderne til alle slags flaskeformer, også enkelte magnumflasker