Temptech

Tips og råd ved køb af vinkøleskabe

Med et vinkøleskab opbevarer du vinen på en forsvarlig måde, og du har altid vin, der er klar til servering. Her finder du tips og råd til, hvorfor et vinkøleskab er vigtigt, hvordan det fungerer, og hvad du skal tænke på ved køb af et vinkøleskab.

Temptech er Nordens største producent og leverandør af vinkøleskabe. Vores kvalitets-vinkøleskabe opfylder de højeste standarder inden for design og teknologi og sikrer optimale opbevaringsforhold for din vinsamling. Det er ikke uden grund, at anerkendte restauranter, vinbarer, vinimportører og vinkendere vælger vores vinkøleskabe.

I et Temptech-vinkøleskab opbevares vinflaskerne ved korrekt og stabil temperatur og luftfugtighed. Vinkøleskabene har lavt energiforbrug, lavt støjniveau og lav vibration, som ikke påvirker vinens udvikling.

Vi har et bredt udvalg af vinkøleskabe med over 50 forskellige modeller med forskellige mål, kapaciteter og prisklasser, til privat eller professionel brug. Vi har vinkøleskabe til indbygning eller integration i køkkenet, store vinkøleskabe og små, fritstående vinkøleskabs-modeller. Vi har vinkøleskabe, der opfylder alle behov og ønsker!

En bedre vinoplevelse

Korrekt tempereret og opbevaret vin giver en bedre smag og en endnu bedre vinoplevelse. Samtidig vil korrekt opbevaring af vinen give bedre holdbarhed. Den rette serveringstemperatur er vigtig i forhold til vin- og druetype samt vinens modenhed. Hvis du opbevarer vinflaskerne i et Temptech-vinkøleskab, har du de optimale opbevaringsforhold for din vinsamling!

Køleteknologi

Vores vinkøleskabe bruger kompressor- eller termoelektrisk køleteknologi. Med en kompressor afkøles vinkøleskabet på samme måde som et almindeligt køleskab. En kompressor giver en vis støj og vibrationer. Vi har udviklet særlige vibrationsdæmpere, der reducerer vibrationerne i vinkøleskabet betydeligt, så vinen beskyttes mod vibrationer.

De mindre, fritstående vinkøleskabe bruger termoelektrisk køling, hvor temperaturen i vinkøleskabet justeres elektronisk. For at opnå den ønskede temperatur i vinkøleskabet er det vigtigt, at disse vinkøleskabe står frit med god ventilation rundt omkring og vid en normal stuetemperatur på 20-25 °C. Fordi de termoelektriske vinkøleskabe ikke har en kompressor, støjer de mindre og afgiver ingen vibrationer.

Temperaturzoner og indstillinger

Vores vinkøleskabe er udstyret med én, to eller tre temperaturzoner. Alle temperaturzonerne kan justeres individuelt. Et vinkøleskab med to temperaturzoner har et temperaturområde mellem 5 og 22°C, hvor den køligste zone kan indstilles til mellem 5 og 12°C og den anden zone til mellem 12 og 22°C. Det er dog ikke muligt at indstille begge zoner til 12°C. Der skal være en forskel på 1 °C mellem de to zoner (én zone kan være 12°C, mens den anden skal være 13°C).

Til opbevaring af serveringsklar hvidvin anbefales det at indstille en temperaturzone på 6°C og for rødvin 14°C. Ved langtidsopbevaring af vin i vinkøleskabet anbefales det at indstille temperaturen på 12°C, hvilket vil være optimalt for alle typer vin.

Hvor stort et vinkøleskab er nødvendigt?

En vinsamling har en tendens til at vokse, og det går hurtigt! Derfor er det smart, når man første gang skal investere i et vinkøleskab – hvis altså pladsen og budgettet tillader det – at gå efter et vinkøleskab, der har 25-50 % større kapacitet end den eksisterende vinsamling.

Vinkøleskab til indbygning, integration og fritstående

Vi har vinkøleskabe, der kan indbygges eller integreres i køkkenet, store vinkøleskabe og små, fritstående modeller. Vores indbyggede modeller, Premium og Elegance, kan nemt placeres i en niche under køkkenbordet uden sokkel foran. Vores Oslo-vinkøleskabe er designet til integration i køkkenet, under bordpladen med ventilation i soklen foran eller i højskab. Vores fritstående modeller, Trend og Performance, kræver liidt mere plads og god ventilation omkring skabene.

Hvor mange flasker er der plads til?

Vinflasker fås i mange forskellige størrelser og former. Derfor bruges en standardiseret flaskeform (75 cl. Bordeaux) til at angive flaskekapaciteten i vinkøleskabene. En vinsamling vil typisk indeholde flasker i forskellige former (Bordeaux, Bourgogne, champagne, Riesling, osv.), og derfor bør man kalkulere med, at vinkøleskabet vil have en kapacitet på omkring 70-80 % af den anførte flaskekapacitet.

Den rette luftfugtighed

Den rette luftfugtighed er så vigtig som temperaturen, når det gælder opbevaring af vin. I nordiske hjem er luftfugtigheden på 20-40%, hvilket er for lavt til opbevaring af vin. For tør luft kan udtørre korken, og for fugtig luft kan ødelægge etiketterne på flasken og få korken til at rådne. Den korrekte fugtighed for opbevaring af vin bør være 50-70%, hvilket alle vores vinkøleskabe kan håndtere.

Støjniveau

Vinkøleskabene afgiver lyd fra kompressoren og ventilatoren, som cirkulerer luften i vinkøleskabene. Vores vinkøleskabe har et støjniveau på mellem 38 og 41 dBa.

Ikke kun til vinflasker

Et vinkøleskab er også det perfekte sted til at opbevare bag-in-boxvinen – tag posen ud af kartonen, og kom den i vinkøleskabet. Vinkøleskabe er også ideelle til opbevaring af cigarer, chokolade, gin og andre typer spiritus.